Actueel Nieuws

Grote brand bij HO Oostra

In de nacht van 11 op 12 juli 2013 is Handelsonderneming Oostra getroffen door een grote brand. Ons bedrijfspand is hierbij volledig verloren gegaan. Lees verder


Met een Big Ass Fan haalt u kwaliteit in huis Met een Big Ass Fan haalt u kwaliteit in huis Dankzij een Big Ass Fan zult u energie besparen Dankzij een Big Ass Fan zult u energie besparen Wij adviseren u over het benodigde aantal ventilatoren Wij adviseren u over het benodigde aantal ventilatoren De ventilatoren zijn ook buiten de stal te gebruiken De ventilatoren zijn ook buiten de stal te gebruiken De Windforce 5 is een uniek product De Windforce 5 is een uniek product De luchtstroom zorgt voor optimale verkoeling De luchtstroom zorgt voor optimale verkoeling

Ventilatoren

Voor een aangenaam klimaat het hele jaar

De laatste jaren is goed merkbaar dat het Nederlandse klimaat steeds meer extremen kent. Een goed voorbeeld hiervan is het feit dat warme dagen steeds warmer worden. De grote hitte zorgt er soms voor dat, ondanks een goede natuurlijke ventilatie, de temperatuur in uw stal flink kan oplopen. Wilt u dat u en uw vee in zo’n geval toch het hoofd koel houden? Dan is het goed om te weten dat Handelsonderneming Oostra ook een breed assortiment stalventilatoren levert.

Bij een ventilator snijdt het mes aan twee kanten. Ten eerste zorgen ze voor een verkoelde bries en ondersteunen ze zo de natuurlijke ventilatie op warme, windstille dagen. Maar op koude dagen brengen ze juist de warmte uit de nok naar beneden en zorgen ze voor een aangename warme luchtstroom. Het gevolg is dat de verwarming minder vaak aanhoeft, zodat u meteen bespaart op uw stookkosten!

Breed assortiment
Handelsonderneming Oostra levert een breed assortiment van plafond- en muurventilatoren. Wij kunnen u daardoor altijd een passende ventilator aanbieden. Vraag ons naar de verschillende mogelijkheden!

HVLS
Tegenwoordig is er een nieuw en zeer goed alternatief voor de conventionele ventilatoren. Het is de zogenaamde High Volume Low Speed (HVLS)-ventilator.
Dit type ventilator, oorspronkelijk ontwikkeld in de Verenigde Staten, is leverbaar in diverse diameters en draait met zeer weinig omwentelingen per minuut.
De luchtverplaatsing is vergelijkbaar met die van 6 tot 12 conventionele ventilatoren! Dit levert een stroombesparing op tot 84%. Het is niet voor niets dat u met HVLS-ventilatoren eventueel in aanmerking komt voor milieusubsidies!
Ook is de rustige luchtstroom een stuk comfortabeler en zal deze in een veel groter gebied merkbaar zijn, terwijl de geluidsproductie aanzienlijk lager is.

Big Ass Fans
Er zijn verschillende fabrikanten die HVLS-ventilatoren verkopen. Wij verkopen ventilatoren van het vooraanstaande merk Big Ass Fans. Dit Amerikaanse merk heeft aan de wieg gestaan van de HVLS-ventilator. Dankzij het voordurend perfectioneren van hun assortiment HVLS-ventilatoren gelden zij als absolute expert op dit gebied. Een goed voorbeeld hiervan is de Powerfoil, een gepatendeerd klein opstaand lipje aan het eind van elk blad. Hiermee wordt een optimale luchtstroom gecreerd. De ventilatoren zijn leverbaar in de volgende diameters:

 • 7,86 meter (luchtverplaatsing ca. 619.900 m3/uur)
 • 6,10 meter (luchtverplaatsing ca. 380.000 m3/uur)
 • 4,27 meter (luchtverplaatsing ca. 190.400 m3/uur)

Wilt u meer weten over het bedrijf en de producten van Big Ass Fans? Klik dan hier om de website van Big Ass Fans te bekijken.

De voordelen
De voordelen van de HVLS-ventilator op een rij:

 • Effectief: Eén HVLS-ventilator verplaatst dezelfde hoeveelheid lucht als 6 tot 12 conventionele ventilatoren. Ook is de verfrissende luchtstroom in een groter gebied merkbaar.
 • Efficient: Een HVLS-ventilator verbruikt net zo veel elektriciteit als één conventionele ventilator, maar verplaatst tot 12x meer lucht. U bespaart hierdoor tot 84% energie. Daardoor komt u zelfs eventueel in aanmerking voor milieusubsidies!
 • Beter dierenwelzijn en hogere productiviteit: Op warme dagen zorgt u op een eenvoudige wijze voor verkoeling voor uw vee. De gevoelstemperatuur neemt met 3 tot 5 graden af. Koeien krijgen minder last van hittestress. Ze hebben op warme dagen dus een betere voeropname en daardoor een hogere melkopbrengst. Eén standaard ventilator voor 60 tot 80 koeien volstaat.
 • Multifunctioneel: Niet alleen veehouders profiteren van de gunstige eigenschappen van de HVLS-ventilatoren. Ze kunnen uitstekend gebruikt worden in alle andere grote gebouwen, zoals loodsen, productiehallen en beursgebouwen.

NIEUW: De Windforce 5-ventilator
Een veelzijdige ventilator is de nieuwe Windforce 5 variabele horizontale ventilator. Deze efficiënte ventilator met frequentieregeling en 6 zware aluminium bladen produceert meer dan 2265 m3/ min lucht. Dit slechts met een vermogen van 2,2 kW op hoge snelheid en 300 watt op lage snelheid. De Windforce zuigt de lucht van bovenaf aan en blaast deze zijwaarts met versnelling weg. (iets wat andere grote ventilatoren aan het plafond niet doen).

Hoge prestaties en innovatief design

 • Verstelbare geleidekleppen optimaliseren luchtworp, afstand en richting.
 • Zeer efficiënte luchtverplaatsing van 61 m3/u per Watt.
 • Degelijke onderhoudsvrije behuizing  gemaakt van fiberglas.
 • Zware katrollen en lagers.
 • Onderhoudsvrije motor.
 • Kan worden gemonteerd op een stalen post, kolom of wordt opgehangen aan het plafond.
 • Optionele frequentieregelaar.
 • Zeer geschikt voor compoststallen.
 • Zeer stille werking op alle snelheden.

De Windorce 5 creëert een extreme luchtsnelheid wat zorgt voor verkoeling, insectenbestrijding, droging van (compost) bedding en uiteraard werkplezier. Doormiddel van aan weerszijden 3 instelbare geleidekleppen is de luchtstroom horizontaal over en onder de koeien door te verdelen. Hiermee wordt een optimaal verkoelingseffect gecreëerd. 

Eén Windoforce 5 ventilator vervangt tot vier grote “single  speed” ventilatoren of 8 Axiaal ventilatoren en verbruikt hierbij de helft van stroom. Met de optionele frequentieregelaar wordt de snelheid aangepast aan de omgeving. Op lage snelheid zorgt de Windforce 5 voor
een goede circulatie, vermindering van de luchtvochtigheid en houdt de opstijgende warmte in de stal met enkel 300 watt aan vermogen. Zo kan de ventilator effectief 365 dagen per jaar gebruikt worden.

Technische specificaties Windforce 5

 • Gewicht 170 kg volledig geassembleerd.
 • 3 Pk 230 volt Motor/ 2,2 kW op hoge snelheid en 0,3 KW op lage snelheid.
 • Riemaandrijving draait 322 RPM op hoge snelheid en 50 RPM op lage snelheid.
 • Op hoge snelheid is er een luchtverplaatsing van 6m/sec onder de ventilator en 1,5m/sec op een afstand van 75 meter.
 • Optionele frequentieregelaar.
 • 6 Gebalanceerde 1,83 m corrosiebestendig aluminium lamellen.

Meer weten?
Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn voor uw gebouwen? Neem dan contact met ons. Wij geven u graag een advies op maat.